Social Selling Strategy

Wat is een social selling strategy?

Door de veranderingen in het koopgedrag van onze klanten is social selling een essentieel tool geworden voor de modern sales man of vrouw. Social selling inzetten mbt tools, content, training en tools en als strategisch onderdeel van de sales go to market is een must.
Daarom is het goed om in te zien dat social selling geen adhoc activiteit of sprint is maar daarentegen een marathon. Er is daarom binnen de organisatie behoefte om een zorgvuldige planning, zodat social selling een routine wordt en deel gaat uit maken van de dagelijkse activiteiten van de medewerkers.
Social selling kan ingezet worden voor zowel sales met een klanten of accountlist, als sales met een focus op hunting en prospecting. De activiteiten zijn vergelijkbaar, verschil zal zitten in de content die men deelt. Ook zullen hunting sales meer focus hebben op het zoeken en vinden van prospects of target lists.

Belangrijke onderwerpen

Bij het strategisch inzetten van social selling zijn de volgende onderwerpen van belang:
• KPI’s: waarop worden de medewerkers die social selling inzetten gemeten: netwerkgroei, genereren van leads of vergroten van conversie. Vervolgens is het belangrijk te kijken naar welke tools we inzetten in om de resultaten te meten en binnen hoeveel tijd verwachten we resultaat. Aan het begin van een social selling traject is het belangrijk om doelen te zetten waarop wordt gemeten. Doelen kunnen verschillen per individue of team en dienen duidelijk en voor aanvang van het traject te worden gecommuniceerd.
• Training en ondersteuning: Social selling is een modern manier van sales bedrijven, ipv dat de sales persoon centraal staat is de klant het uitgangspunt. Conversaties van offline naar online verschuiven en een online profiel aanmaken zijn allemaal nieuwe activiteiten. Om ervoor ze zorgen dat het bedrijf een consistente en professionele uitstraling heeft is het belangrijk om regelmatig traningsessies in te plannen. Zo leren medewerkers in teamverband en kunnen best practices ook gemakkelijker worden gedeeld, alsmede het inzetten van een leaderboard om voortgang te tracken.
• Content: content is een essentieel onderdeel van een professionele social selling routine. Echter de traditionele content, veelal in de vorm van productsheets zettten de klant niet echt centraal. Nieuwe content zal gemaakt moeten worden , met als doel zich te verplaatsen in klanten- problemen en mogelijke oplossingen. Niet het product zelf maar wat kun je ermee, wat heb je eraan, wat is het voordeel etc. moet nu centraal staan. Ook klant cases en succes verhalen zijn van belang waarin ervaring en expertise worden benadrukt.

“Social Selling is geen sprint, maar een marathon!”

Implementeren van de Social Selling Strategy

Bij een goede implementatie van social selling zal dit als een rode draad gaan lopen door alle sales activiteiten en klanten momenten. Zowel voor, tijdens en na het salesgesprek. Samen met u en uw sales team analyseren we de huidige klanten journey en onderzoeken we waar en hoe social selling het best kan worden ingezet met het hoogste resultaat. Zo wordt de klant journey geoptimaliseerd en worden alle touchpoints met de klant impactvolle momenten om een klant te beinvloeden en te inspireren.

Social selling

Benieuwd welke impact social selling op jouw bedrijf kan hebben?

Wees professioneel online routinematig relevant met je team.

Mail naar sales@thesocialsellingcompany.com of bel naar +316 54 935 671 / +316 53 50 83 46 voor informatie om dit het beste te doen.

Waar wij jou nog meer mee van dienst kunnen zijn

Naast de maatwerkpresentatie over de impact van social selling kan The Social Selling Company jouw bedrijf ook maatwerk leveren op het gebied van social media, marketing automatisering, strategiesessies en beleidsplannen op het gebied van social selling, content creatie en meer. Bekijk ons gehele aanbod hier.

0
Vraag het gratis Social Selling stappenplan aan!