Sales, Marketeers en de Commercieel medewerker in 2020

Sales, Marketeers en de Commercieel medewerker in 2020

Klanten kopen anders, dit vereist een ander type medewerker, een moderne routine met andere skills en bekwaamheden. Medewerkers moeten de impact van social snappen en zelf routinematig kunnen inzetten om klanten en prospects optimaal te kunnen bedien, van sales centric naar customer centric.

Ook zal iedereen moeten beseffen dateen nieuwe routine noodzakelijk in combinatie met de invulling van marketing. Het doorbreken van de silo’s en echt snappen wat je Sales en collega’s doen, welke challenges zij hebben en extreme focus op het spreken van dezelfde taal naar de klant. Om de retentie op een zo efficiënte wijze te kunnen doen, is de samenwerking tussen marketing en verkoop van groot belang. Onderzoeken wijzen uit dat een goede samenwerking tussen marketing en sales een positief effect heeft op het verkoopresultaat en ook op de snelheid van het verkrijgen van opdrachten (bron: Hubspot).

Focus op nieuwe inzichten

Daar waar marketing eerder vrij los opereerde van sales zal het bij het inzetten van Social selling een hecht team moeten vormen. In onze opinie is de muur tussen sales en marketing verdwenen. Samen hebben ze een doel: omzet genereren. Direct bij de start is het al duidelijk: samen de klant succes portfolio’s maken. Van marketing verwachten salesmensen een inzet om mooie relevante content te maken die sales goed kan toepassen in on- en offline sales activiteiten. Dat is die content waarmee ze in een bestaande of nieuwe klantrelatie de klant optimaal uitdagen. Hoe werkt dat? Marketing en Sales werken dan nauw samen om mooie content te maken, inspirerend en optimaal uitdagend door de juiste latente pijnvragen te stellen. Dit type content onderscheidt zich van het type ‘old school’ produkt informatie en concentreert zich primair op de klant als uitgangspunt. Focus ligt hier op content maken met nieuwe inzichten, hetgeen de klant nog niet wist en wat hem verrast en uitdaagt, niet datgene wat hij ook bij de concurrent leest.

“Snappen jouw medewerkers de impact van social?”

Daag de klant optimaal uit!

Van sales mag men verwachten dat ze de klantreis van de moderne klant snappen en daar ook pro-actief hun sales acties op afstemmen. Zij zullen hun klanten en prospects zowel on- als offline tegenkomen en dan is het de kunst om de klant optimaal uit te dagen met de beste content! Samenwerking met Marketing collega’s is dan essentieel.

Dat is een geheel ander spel dan ‘alleen’ advertenties maken voor een hoge naamsbekendheid en productsheets online zetten.
Samenvoegen dus en er 1 team van maken. Samen in meetingen en samen resultaten halen.

Social selling

Benieuwd welke impact social selling op jouw bedrijf kan hebben?

Wees professioneel online routinematig relevant met je team.

Voor meer informatie over deze inspiratie sessie of meteen boeken: Mail naar sales@thesocialsellingcompany.com of bel naar +316 54 935 671 / +316 53 50 83 46

Laat je organisatie en team optimaal uitdagen om tot de beste resultaten te komen!

Waar wij jou nog meer mee van dienst kunnen zijn

Naast de maatwerkpresentatie over de impact van social selling kan The Social Selling Company jouw bedrijf ook maatwerk leveren op het gebied van social media, marketing automatisering, strategiesessies en beleidsplannen op het gebied van social selling, content creatie en meer. Bekijk ons gehele aanbod hier.

0
Vraag het gratis Social Selling stappenplan aan!