LinkedIn, Twitter en Facebook training

Social Selling, met welke social mediakanalen begin je?

Social Selling en een skill voor iedereen in een commerciële functie, die over 3 jaar nog bij wilt blijven met de markt. Social Selling wordt vaak gekoppeld aan LinkedIn, mede doordat LinkedIn ook de term naar buiten heeft gebracht. Wanneer je business to business Social Selling in wilt zetten is LinkedIn vaak ook de perfecte tool. Maar wanneer je gebruik maakt van meerdere kanalen, vergroot je de impact drastisch. Zo zie je dat Social Selling verder gaat dan alleen LinkedIn. Verder is het ook enorm belangrijk om te kijken waar jouw potentiele klant zich bevindt. Waarom alleen focussen op LinkedIn terwijl jouw doelgroep voornamelijk op Twitter of Facebook actief is? In theorie zijn de meeste beslissers binnen bedrijven aanwezig op LinkedIn, Twitter of Facebook. Wanneer je deze 3 kanalen weet te benutten en te gebruiken, is bijna elke b2b beslisser te benaderen. Maar voordat je aan de slag gaat met het actief zoeken naar prospects en het delen van content, is het belangrijk om een aantal zaken op orde te hebben. Wanneer je actief wordt op social media zullen er een stuk meer personen jouw profielen, website en andere kanalen bekijken.

Focus op de juiste kanalen en behaal snel rendement!

Top in orde social mediakanalen en het slim gebruiken ervan is essentieel voor Sales Professionals, hier volgen enkele van de onderwerpen welke in het traject in grote detail aan de orde zullen komen. Hierbij ligt de nadruk op het leren van social selling theorie via verschillende kanalen alsmede het praktisch inzetten van de vergaarde kennis. De trainingen zijn pragmatisch en direct na elke sessie kan je direct aan de slag. Een aantal onderwerpen die voorkomen zijn.

Social media profielen: Het is cruciaal dat eerst alle social media profielen op orde zijn. Wanneer je alleen Social Selling wilt gaan toepassen via bijvoorbeeld LinkedIn, is het nog steeds van belang dat jouw andere social media profielen in orde zijn. Misschien gebruik je bijvoorbeeld Facebook niet zakelijk, jouw zakelijke relatie zal wel naar jouw Facebookprofiel kijken.

De grote verschillen: Social Selling draait om professioneel aanwezig zijn en routinematig relevant. Routinematig relevant zijn doe je grotendeels door het delen van content. Maar welke content deel je nou? En hoe vaak deel je nou content? Er gelden hier via Twitter bijvoorbeeld hele andere regels dan via LinkedIn

Het vinden van leads: Wanneer je met Social Selling aan de slag gaat is het uiteindelijke doel meer omzet en opdrachten. Hiervoor heb je leads nodig. Hoe zoek je nou naar leads via LinkedIn, Facebook en Twitter en hoe converteer je leads naar een langdurige zakelijke relatie.

Andere kanalen: Ook kijken we naar kanalen als Snapchat, Instagram en Pinterest. Ook deze social media platformen blijven groeien en zijn dus belangrijk om in de gaten te blijven houden.

“Social Selling is geen sprint, maar een marathon!”

Klaar voor de eerste stappen naar Social Selling master?

Weet jij ook niet waar jij en jouw team moet beginnen? Na een trainingstraject waarbij we kijken naar de 3 grote Social Media platformen voor Social Selling, zorg je ervoor dat jij en jouw bedrijf professioneel aanwezig zijn en routinematig relevant.

Social selling

Benieuwd welke impact social selling op jouw bedrijf kan hebben?

Wees professioneel online routinematig relevant met je team.

Mail naar sales@thesocialsellingcompany.com of bel naar +316 54 935 671 / +316 53 50 83 46 voor informatie om dit het beste te doen.

Waar wij jou nog meer mee van dienst kunnen zijn

Naast de maatwerkpresentatie over de impact van social selling kan The Social Selling Company jouw bedrijf ook maatwerk leveren op het gebied van social media, marketing automatisering, strategiesessies en beleidsplannen op het gebied van social selling, content creatie en meer. Bekijk ons gehele aanbod hier.

0
Vraag het gratis Social Selling stappenplan aan!