De impact van Social Selling

Wat is Sales Navigator en voor wie is het een must?

LinkedIn Sales Navigator is een LinkedIn standalone business development platform dat werkt in samenwerking met de reguliere LinkedIn account. Gebruikers hebben geen aparte profiel of login nodig. De SN licentie biedt veel extra mogelijkheden voor het zoeken en vinden van de juiste bedrijven inclusief contacten, ook het volgen van de je target audience wordt een stuk makkelijker. De SN licentie maakt bij veel bedrijven reeds deel uit van de toolkit van de moderne en professionele Sales rep. Echter het aanschaffen van de licentie alleen is niet voldoende om er werkelijk uit te halen wat er in zit. Het SN traject is een onmisbaar leer en ontwikkel programma om SN optimaal te kunnen gebruiken. Zowel voor Sales met bestaande klanten als degene die gefocused zijn op prospecting en hunting activiteiten. Ook wordt SN ingezet om een optimale profilering van klanten te maken, immers het kennen van 1-2 personen binnen een organisatie is niet meer voldoende nu we weten dat gemiddeld 4-6 medewerkers invloed uitoefenen op het beslissingsproces. Met SN is het in kaart brengen van de DMU ineens een stuk makkelijker geworden.

Sales Navigator als essentieel tool voor Sales Professionals

Sales Navigator als essentieel tool voor Sales Professionals, hier volgen enkele van de functionaliteiten welke in het traject in grote detail aan de orde zullen komen. Hierbij ligt de nadruk op het leren c.q. het kennisvergaren alsmede het praktisch inzetten van de diverse onderdelen, hier volgen een aantal:
• Searches: Een upgrade van het gratis LinkedIn platform naar SN is het overwegen waard wanneer veel searches worden verricht op het platform, naar nieuwe accounts of contacts. Immers het free platform limiteert de gebruiker bij het doen van searches. Sales die op een zgn hunting of prospecting rol hebben zijn zeker gebaat bij het hebben van SN.
• Filters: Het doen van searches wordt een stuk makkelijker met de speciale search filters, ook dit bespaart Sales een hoop tijd om de juiste personen binnen hun target gebied te vinden. Deze functionaliteit is ook voortdurend in ontwikkeling en nieuwe filters worden regelmatig toegevoegd.
• Save searches: SN stelt de gebruiker instaat om een aantal searches te bewaren hetgeen zeer nuttig is om target audience langere tijd te volgen om eventuele interesses te peilen.
• Sturen van InMails : Sturen van berichten naar personen welke geen eerste graads connecties zijn.
• Volgen van bedrijven zonder connected te zijn (Social Listening): Stelt de gebruiker in staat om een invidue of individuele organisatie te volgen zonder connected te zijn.

“Social Selling is geen sprint, maar een marathon!”

Op zoek naar de optimale impact?

Ben jij zo’n sales persoon of sales manager die op zoek is naar een grotere impact van de dagelijkse sales activiteiten van jezelf of je team. Specifiek op het gebied van professionele netwerkgroei om leads en business te genereren dan is Sales Navigator een uitstekende optie. Een professionele training is dan onontbeerlijk om optimaal impact te zien van deze extra licentie en een gezonde ROI te ontwikkelen.

Social selling

Benieuwd welke impact social selling op jouw bedrijf kan hebben?

Wees professioneel online routinematig relevant met je team.

Mail naar sales@thesocialsellingcompany.com of bel naar +316 54 935 671 / +316 53 50 83 46 voor informatie om dit het beste te doen.

Waar wij jou nog meer mee van dienst kunnen zijn

Naast de maatwerkpresentatie over de impact van social selling kan The Social Selling Company jouw bedrijf ook maatwerk leveren op het gebied van social media, marketing automatisering, strategiesessies en beleidsplannen op het gebied van social selling, content creatie en meer. Bekijk ons gehele aanbod hier.

0
Vraag het gratis Social Selling stappenplan aan!