Klantdroomdenken en relevant zijn op social media

Klantdroomdenken en relevant zijn op social media

De afgelopen jaren was commercie een lineair model. Wanneer je als organisatie meer omzet wilde behalen, nam je meer commerçanten aan. Door nog een paar extraatjes aan te schaffen zoals CRM, een slim proces, een experience center en andere commercie-ondersteunende tools, kon je nog eens vijf procent extra omzet scoren.

Maar dat was echt een andere tijd. Besturingsmodellen werkten destijds nog met product-aanbodgedreven stuurgetallen in de rapportages en momenten waarop je één-op-één en met je team over de inhoud sprak. Besturing heeft als doel erachter te komen waar je als organisatie staat en hoe je het bedrijf met elkaar naar een hoger niveau tilt.

Als de traditionele besturingsmodellen niet worden aangepast, blijf je als organisatie te veel je eigen product pushen, ondanks de oplossingsgerichte trainingen voor commerçanten. Het gaat om een kloppend geheel, niet om het verkopen van slechts een deel van de oplossing.

Klant Succes Portfolio

Om commercieel succes te hebben, is het in de basis van belang inzicht te hebben in de Klant Succes Portfolio (KSP). Dat inzicht ontbreekt bij veel organisaties. De Klant Succes Portfolio biedt de klant een droomoplossing die verder gaat dan het traditionele product. Misschien bestaat de klantdroomoplossing wel uit zes of meer onderdelen in plaats van alleen het eigen product.

De basis van sales is weten wat je kan of moet vragen. Immers: hoe meer je weet, hoe beter je daarop in kunt spelen. Vind uit welke van je vragen de zogenaamde beste ‘latente pijn’-vragen zijn waarmee je jouw klant uitdaagt zijn droomoplossing te omschrijven, creëer zo de hoogste meerwaarde en onderscheid je je van de concurrent.

“Nieuwe inzichten om de droomoplossing voor de klant waar te maken”

Wat Klant Succes Portfolio’s extra opleveren:

• Met de KSP als basis kun je eenvoudig je why, how en what Je kent de ins en outs van je klantdroom. Als je de droom kent is de why eenvoudig te omschrijven.
• De KSP biedt inzicht in welk type partners je zoekt voor samenwerking om de totaaloplossing te faciliteren. Dat zijn de onderdelen waar je zelf niet over beschikt of die je zelf niet wilt leveren, maar wel nodig zijn om de droomoplossing van de klant te kunnen waarmaken.
• Daarnaast geeft de portfolio je alle input voor de contentkalender en de customer journey. Deze heb je nodig om in de moderne wereld van digitale sales je toekomstige klanten online uit te dagen en van elk moment een magisch moment te maken. Online speelt een steeds grotere rol en daar moet je dan ook relevantie bieden wat betreft de thema’s die spelen bij klanten. De KSP is de noodzakelijke input die marketing nodig heeft om sales maximaal te ondersteunen.
• Tot slot helpt het portfolio je beter je moderne besturingsmodel in te richten. Er kunnen met deze nieuwe filosofie nieuwe stuurgetallen worden gedefinieerd zoals percentage latente pijn per deal, gecreëerde meerwaarde en het deel van de omzet samen met andere leveranciers waarmee je de totaaloplossing levert. Je weet wat je moet faciliteren om de grootste waarde te kunnen bieden aan je klant.

Social selling

Benieuwd welke impact social selling op jouw bedrijf kan hebben?

Wees professioneel online routinematig relevant met je team.

Voor meer informatie over deze inspiratie sessie of meteen boeken: Mail naar sales@thesocialsellingcompany.com of bel naar +316 54 935 671 / +316 53 50 83 46

Laat je organisatie en team optimaal uitdagen om tot de beste resultaten te komen!

Waar wij jou nog meer mee van dienst kunnen zijn

Naast de maatwerkpresentatie over de impact van social selling kan The Social Selling Company jouw bedrijf ook maatwerk leveren op het gebied van social media, marketing automatisering, strategiesessies en beleidsplannen op het gebied van social selling, content creatie en meer. Bekijk ons gehele aanbod hier.

0
Vraag het gratis Social Selling stappenplan aan!