De impact van Social Selling

Wat is social selling?

In deze inspiratiesessie wordt je uitgedaagd over de impact van Social Selling voor klanten en je eigen commerciële systeem. De hedendaagse klant koopt anders en dat heeft grote impact op je ultieme klantreis.
De moderne klant is steeds meer online aanwezig en zoekt online naar oplossingen. De klant koopt anders dan voorheen. Veel organisaties zijn met hun medewerkers als één team niet online professioneel en structureel relevant aanwezig. Hierdoor missen ze kansen bij zowel nieuwe en huidige klanten.

Vrijwel elke organisatie heeft de afgelopen jaren wel wat geprobeerd op het gebied van Social Selling zoals LinkedIn. Live trainingen, inspiratieverhalen van Linkedin guru’s en de onuitputtelijke hoeveelheid online trainingen. Al deze oplossingen worden als een soort wonderpil verkocht waarmee je zo je omzet verdubbeld. Maar wat zijn de echt structurele resultaten na een paar weken? Weinig en slecht meetbaar.

Natuurlijk zijn die trainingen en inspiratieverhalen van allerlei experts niet slecht of zinloos. Maar wat zorgt er voor een echte verbetering?
Serieus aandacht te geven aan de belangrijkste stap: bewustwording en verleiding. Wat levert het op voor de medewerkers? En niet te vergeten leidinggevenden en directie? Waarom is dit belangrijk en wat ligt er te halen?
Vaak vergeten: het structureel aanwakkeren van de noodzakelijke intrinsieke bereidheid om je dagelijkse routine aan te passen. Wanneer je iets wilt verbeteren zal je bereid moeten zijn om iets in je dagelijkse routine aan te passen.

Waarom social selling?

Pas als deze bereidheid er is, komt er ook behoefte en een honger aan meer kennis, vaardigheden, competenties en relevante content, wat dan ook beter zal beklijven. Een routine aanpassing lukt meestal niet in een korte tijd daarvoor is tijd nodig. Dat vraagt om intensieve begeleiding totdat deze geborgd is. Hoeveel tijd neemt u hiervoor in uw huidige programma’s?

Wanneer het nieuwe gedrag routine is, successen worden ervaren en wordt volgehouden kunnen we spreken van borging. Hier kan dan worden volstaan met een structureel onderhoudt.

Belangrijk is om als team een dagelijkse routine aanpassing te realiseren en daardoor: een professioneel level van online aanwezigheid, groei in netwerk en een routine om structureel klanten te inspireren door ze uit te dagen op hun latente behoeften met de beste content.
Wanneer jij of jij met je hele team structureel tijd investeert in social selling, zal je vruchten gaan plukken. Overigens is het wel van belang om te beseffen dat jouw team echt significant het verschil maakt wanneer social selling voor een langere opeenvolgende tijd wordt ingezet.

“Social Selling is geen sprint, maar een marathon!”

Expert worden in jouw vakgebied

Doordat jij relevante content deelt met jouw netwerk, win je vertrouwen van potentiele kopers, en wanneer een prospect, ook wel een potentiele klant genoemd, meerdere malen waardevolle informatie van jou en jouw team heeft ontvangen, wordt je vanzelf gezien als expert in jouw vakgebied. Sociale netwerken zijn ideaal voor het delen van content. Denk hierbij aan LinkedIn, Twitter, Facebook en Google+.

Zo zorgt Social Selling ervoor dat je veel eerder in het koopproces al in contact komt met jouw potentiele klant en dat je zelf meer controle krijgt over het uiteindelijke besluit van een potentiele klant.

Social selling

Benieuwd welke impact social selling op jouw bedrijf kan hebben?

Wees professioneel online routinematig relevant met je team.

Mail naar sales@thesocialsellingcompany.com of bel naar +316 54 935 671 / +316 53 50 83 46 voor informatie om dit het beste te doen.

Waar wij jou nog meer mee van dienst kunnen zijn

Naast de maatwerkpresentatie over de impact van social selling kan The Social Selling Company jouw bedrijf ook maatwerk leveren op het gebied van social media, marketing automatisering, strategiesessies en beleidsplannen op het gebied van social selling, content creatie en meer. Bekijk ons gehele aanbod hier.

0
Vraag het gratis Social Selling stappenplan aan!